close
Portugalska

Pohodna pot 7 visečih dolin (Portugalska)

Pešpot 7 dolin, pohodne poti, Portugalska
Print Friendly, PDF & Email

Pohodna pot 7 visečih dolin, ki poteka od kraja Praia da Marinha do Praia do Vale de Centianes v pokrajini Algarve na jugu Portugalske, se uvršča med najlepše panoramske pohodne poti v Evropi.

Pohodna pot 7 visečih dolin
Pohodna pot 7 visečih dolin pot, dolga 6 km, je znana po izjemno lepih razgledih na razgibano obalo, številne apnenčaste pečine, morje, slikovite plaže in jame (med drugim znamenita Benagil). Kot zanimivost, barve kamnitih plasti klifov se čez dan spreminjajo, sončna svetloba jih obarva v odtenke od svetlo oranžne do temno bakrene. Gosta podrast brina in mastike, ki se razrašča v bližini plaže Praia da Marinha, nudi zavetje različnim živalim, vključno z zajci, lisicami, sovami in številnimi vrstami metuljev. Praia da Marinha velja za eno najlepših plaž v Evropi. 

Lepa razgledna pot
Pot je alternativa daljši znameniti Ribiški poti, večdnevni pohodni poti vzdolž zahodne obale Algarve. Poteka po vrhu obalnih klifov, v eno smer je dolga 6 km, ni naporna, prehodite pa jo v ca. 2 urah. Vmes so urejeni dostopi do plaž. Upoštevajte, da se boste pogosto ustavili, uživali v razgledih in fotografirali, morda celo kopali. Pot, ki je dobro označena, je enosmerna, za povratek do izhodišča lahko najamete taksi (ca. 12 evrov).

Osnovni podatki o poti:
Skupna razdalja: 6 km v eno smer
Predvideni čas poti: ca. 2 uri
Skupni vzpon: 210 m
Skupni spust: 228 m
Težavnost: lahka
Izhodišče: ​​Praia da Marinha, Lagoa (37°05’24.635″N / 8°24’46.181″W
Končna točka: Praia do Vale de Centianes (37º05’28.799″N / 8º27’14.762″W
Potek poti: Praia da Marinha – Benagil (2 km) – Praia do Carvalho (3,5 km) – svetilnik Alfanzina (5 km) – Praia do Vale de Centianes (6 km).

Pešpot 7 dolin

 

Tags : pohodna pot 7 visečih dolinpohodne poti algarvepohodništvo portugalskaPraia da MarinhaVale de Centianes
Urednik

The author Urednik

Leave a Response

Copyright © Ksenija Glažar
error: Content is protected !!
UA-128967845-1