close
Madžarska

V Budimpešti vas postrežejo roboti

Budimpešta kavarna z roboti
Print Friendly, PDF & Email

V madžarski prestolnici so pred kratkim odprli kavarno, v kateri vas postrežejo roboti. Prav ste prebrali, roboti! Vendar njihov namen ni nadomestiti zaposlene ampak želja predstaviti in približati javnosti dosežke v avtomatizaciji in umetni inteligenci.

Postrežejo vas roboti
V kavarni Enjoy, ki se nahaja dokaj blizu starega dela mesta, na peštanski strani Donave, se boste morali za obisk najprej najaviti. Glas o robotih, ki vas postrežejo, namreč privablja vse več obiskovalcev, zato srednje velika kavarna ob koncih tedna ne more sprejeti vseh, ki bi to želeli. Zato se raje vnaprej naročite in držite ure.
V kavarni lahko naročite hrano in pijačo, nudijo pa tudi nočitve v apartmajih. Cene so povprečne, celo malce nižje kot na najbolj znani budimpeštanski ulici, Vaci utci, ponudba pa dokaj raznovrstna. Naročeno vam bo po posebni označeni poti dostavil robot, kjer ga obiskovalci ne smejo ovirati. Roboti imajo otroške obraze, vas pozdravijo in počakajo, da naročeno vzamete, nato pa se odpravijo na naslednjo »misijo«.

Tudi zabavajo vas roboti
Poseben del kavarne je namenjen zabavi najmlajših, ki se z robotom lahko »pogovarjajo«, stresajo šale, plešejo, robot med drugim zaigra na kitaro, saksofon in podobno. Atrakcija je zanimiva tako za najmlajše kot tudi tiste starejše. Za pogovor z roboti ni potrebno znanje madžarščine, ampak se roboti z vami pogovarjajo v angleškem jeziku.
Nekateri morda ob tem pomislijo, da želijo v kavarni nadomestiti zaposlene z roboti. Vendar to ne drži in ni njihov namen. Podjetje E-Szoftverfejleszto, ki je odprlo prvo tovrstno kavarno v Budimpešti, želi javnosti predstaviti in približati dosežke v avtomatizaciji in umetni inteligenci. Roboti so tako popestritev vsebine in atrakcija, zaradi katere jih toliko obiskovalcev obišče. Po besedah lastnikov naj bi zaradi robotov celo zaposlili več osebja, kot bi to bilo potrebno sicer.

 

Lokacija kavarne, kjer vas postrežejo roboti:

Kako to poteka, si lahko ogledate v spodnjem videu:

Tags : Budimpeštaenjoy cafe budapestkavarna z robotinenavadne kavarneroboti
Urednik

The author Urednik

Leave a Response

Copyright © Ksenija Glažar
error: Content is protected !!
UA-128967845-1