close
El Paso City, Zlatibor
Print Friendly, PDF & Email

Ca. 14 km iz mesta Zlatibor se nahaja nov tematski park »El Paso City«, ki je dobil ime po istoimenskem mestu v Združenih državah Amerike. Tako kot reka Rio Grande predstavlja naravno mejo med ZDA in Mehiko, tako reka, ki teče skozi kompleks El Paso City na Zlatiboru, deli dve tematski enoti na ameriški in srbski del. El Paso City je zato tudi stičišče dveh kultur. Na eni strani reke stojita kavbojsko mesto in indijanska vas, na drugem bregu pa srbski del s cerkvijo in ljubko vasico Zlatibor.

Kavbojsko mesto
V kavbojskem mestu si lahko ogledamo pristne replike Divjega zahoda iz 19. stoletja s salonom, ​​banko, pošto, brivnico, šerifovo pisarno in celo zaporom, kot smo jih vajeni iz vestern filmov. Poleg gostinskega lokala je tu še muzej z razstavo starega orožja, mlin, biljardnica, mlin na veter in druge podrobnosti, značilne za Divji zahod, kot so rezervoar za vodo, sodi, kolesa,  jasli za konje…
Za kavbojskim mestom se nahaja naselje »Caravans by the River« z osmimi zanimivimi prikolicami, kjer je možno prespati. Karavani so poimenovani po znanih igralcih iz vesternov (John Wayne, Stephen McQueen, Gary Cooper…). 

Indijanska vas
Drugi del tematskega parka predstavlja Indijanska vas, ki je dobila ime v čast najbolj znanega indijanskega poglavarja Sedečega bika. Tukaj se nahajajo indijanski šotori, v katerih je prav tako mogoče prespati.

Zlatiborska vas
Zaselek Zlatibor s svojimi 12 arhitekturno različnimi brunaricami pa predstavlja tradicionalno naselje teh krajev iz 19. stoletja. Brunarice so sodobno opremljene in odlično vpete v naravno okolje, ki jih obdaja. V sklopu naselja se nahaja cerkev, otroško igrišče in replika parne lokomotive s tovornimi in osebnimi vagoni.
V sklopu kompleksa je svoje mesto našla tudi replika parne lokomotive Elza iz šestdesetih let 20. stoletja s tovornim in potniškim vagonom z lesenimi sedeži ter jezero, kjer gojijo postrvi.

Vstopnina: 500,00 din (odrasli), 350,00 din (otroci)

Tags : el paso citytematski park el paso srbijazlatibor
Urednik

The author Urednik

Leave a Response

Copyright © Ksenija Glažar
error: Content is protected !!
UA-128967845-1