close
Viševnik
Print Friendly, PDF & Email

Viševnik je eden najbolj priljubljenih dvatisočakov, ki se dviga nad Pokljuko. Priljubljen je v vseh letnih časih, seveda pa najlepši poleti, ko ob poti cveti bujno planinsko cvetje, med drugim tudi planike.

Viševnik (2050 m nm) je del gorskega grebena, ki razmejuje dolino Krme in Pokljuško planoto. Zaradi sorazmerno lahke dostopnosti je priljubljen cilj pohodnikov, ki pot najpogosteje začnejo na koncu Rudnega polja, od koder je do vrha ca. 2 uri hoje. Ob poti se nam odpirajo lepi razgledi na Triglav, sosednji Mali in Veliki Draški vrh, Debelo peč ter na spodaj ležečo Pokljuko. Pot sprva poteka po smučišču, nato po pasu ruševja in že smo na vrhu, kjer se nahaja tudi žig.

Z vrha se nam odpre lep razgled na Pokljuko in večino najvišjih vrhov Julijskih Alp vključno s Triglavom. Pohodniki, ki imajo radi več miru se raje odločajo za vzpon po poti preko Srenjskega prevala, ki je tudi nekoliko daljša.

Tags : planikepokljuka pohodništvoViševnikviševnik planike
Urednik

The author Urednik

1 Comment

  1. Please let me know if you’re looking for a article writer for your blog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Many thanks!

Leave a Response

Copyright © Ksenija Glažar
error: Content is protected !!
UA-128967845-1