close
Pomurje

Vabljeni na vodeni ogled Murske Sobote

Murska Sobota
Print Friendly, PDF & Email

Si želite ogledati Mursko Soboto, spoznati zgodbe in ljudi, ki so tu nekoč živeli in ustvarjajo njen utrip še danes? Pa seveda poskusiti lokalno prekmursko kulinariko?

Nej je velka, nej je mala,
skoro takšna kak trbej.
Samo malo ona prosi,
ka te f srcej zaškrnej.

Dorina Gujt, Moja Sobota

 Vabim vas na vodeni ogled mesta Murska Sobota. Izbirate lahko med ogledom mesta ali kulinaričnim potepanjem po mestu, na katerem vam izdam kje in kaj v Murski Soboti in Prekmurju dobro »gesti«…

Program 1: PO ZNANIH IN MANJ ZNANIH POTEH SOBOTE ali »Dober den pa lipou pozdravlene v Sobote

Ob dogovorjeni uri se dobimo se pred Hranilnico prekmurskih dobrot, Slovenska ulica 41, 9000 Murska Sobota. Sprehodili se bomo po središču mesta Murska Sobota, ki je konec lanskega leta dobilo povsem novo podobo in spoznali bogato in zanimivo zgodovino nekdaj velike panonske vasi, danes pa je Murska Sobota regijsko središče.  Poleg zanimivih mestnih stavb bomo spoznali tudi njene nekdanje in današnje znane prebivalce. Ste vedeli, da so se po soboškem »šetateru« nekoč sprehajali evangeličanska in katoliška duhovnika ter judovski rabin in skupaj razpravljali o pomembnih zadevah v mestu? Spoznali bomo vplivne in znane nekdanje in današnje Sobočane in Sobočanke… Se vidimo kmalu!

Trajanje ogleda: 60 min.

Min št. udeležencev: 1 oseba.

   

Program 2: PREKMURSKA KULINARIKA V SOBOTE – »Vaj, kak je pa tou bilou dobro, ka je tou?«

Ob dogovorjeni uri se dobimo se pred Hranilnico prekmurskih dobrot, Slovenska ulica 41, 9000 Murska Sobota. Sprehodili se bomo po središču mesta Murska Sobota, ki je konec lanskega leta dobilo povsem novo podobo. Ob sprehodu po mestu vam pokažem, kje morate kaj v Murski Soboti poskusiti. Ustavili se bomo pred kioskom, kjer že na daleč diši po langašu, spoznali kje pečejo najboljše medenjake, kakšna je originalna prekmurska gibanica in da ni vsaka prekmurska šunka tista prava… Zvedeli boste, zakaj je za pripravo dödolov potrebna močna roka…  Se vidimo kmalu!

Trajanje ogleda: ca. 90 min.

Min št. udeležencev: 1 oseba.

Doplačilo po želji: degustacija 3 tipičnih prekmurskih jedi – 10 evrov po osebi; možnost degustacije vin iz Pomurja (po dogovoru)

Turistična vodenja omogoča in financira Slovenska turistična organizacija – www.slovenia.info, zato so za vas brezplačna. Ker je število mest omejeno, je potrebna predhodna rezervacija.

Min število udeležencev ogleda: 1 oseba.

Za rezervacijo termina pokličite na 040 167 292  ali pišite na info@pisanezgodbe.si.

 

 

Tags : Murska Sobotamurska sobota ogeldvodeni ogled mesta murska sobota
Urednik

The author Urednik

Leave a Response

Copyright © Ksenija Glažar
error: Content is protected !!
UA-128967845-1