close
Ravna planina (BiH), jezero
Print Friendly, PDF & Email

V okolici Sarajeva smo »odkrili« še eno zanimivo planino, ki je poleti priljubljena za pohodništvo, pozimi pa smučanje – Ravna planina.

Številne pohodne poti
Ravna planina se razteza med Paljansko kotlino (ime po kraju Pale) in se na jugu združuje z Jahorino. Bogata je z gozdovi ter floro in favno.  Od Pal čez Ravno planino do Jahorine Vode vodijo številne označene pohodne poti. Že od nekdaj je raj za planince in ljubitelje narave, zato je tod zraslo naselje vikend hiš.

Umetni jezeri
Ravna planina ima razvit turistični in športni potencial, saj ima vlečnico, smučarski vrtec, otroško vlečnico, izposojevalnico smuči, servis smuči in šolo smučanja. Kot posebna adrenalinska ponudba izstopa vožnja z zip lineom, omenimo pa kolesarske in pohodniške poti, kopanje in ribolov v jezerih, hojo z žogami po vodi, vožnjo s pedalini, vožnjo s turističnim vlakcem po neokrnjeni naravi, ogled Jame mladosti, najem prostora za žar in drugo.  Na vrhu glavne poti, do katere pridemo z gondolo, se nahajajo umetna jezera, ki pozimi služijo za umetno zasneževanje, poleti pa kot oaza miru in rekreacije, v njih se je možno tudi kopati. 

Manjše smučišče
Smučišče ima 12 km smučarskih prog, glavna proga v dolžini 1400 m pa se uporablja za izvedbo FIS tekem. Smučišče je povezano s progo za tek na smučeh in progo za motorne sani, z možnostjo rekreativnega alpskega smučanja.

Ravna planina (BiH)

 

 

Tags : ravna planinaravna planina jezeraravna planina smučišče bih
Urednik

The author Urednik

Leave a Response

Copyright © Ksenija Glažar
error: Content is protected !!
UA-128967845-1